Vlot vanuit de rand naar de stad of het werk? Dat doe je met de elektrische fiets. Die zijn ideaal om op een comfortabele manier snel grotere afstanden af te leggen. Daarom werkt Lantis aan een deelfietssysteem voor elektrische fietsen in de regio tussen Sint-Niklaas en Wuustwezel. Met maar liefst 1650 fietsen verleiden we nog meer mensen om de wagen aan de kant te laten. Nergens anders in Vlaanderen wordt onderweg zijn met de elektrische fiets zo makkelijk.

Elektrische deelfiets Donkey Republic-samen
Elektrische deelfiets Donkey Republic-samen

Met de elektrische deelfiets naar ’t Stad vanaf zomer ‘22

Vanaf de zomer van 2022 kan je de deelfietsen terugvinden aan belangrijke mobiliteitsknooppunten zoals Park and Rides en treinstations binnen de vervoerregio Antwerpen - goed voor 32 gemeenten en meer dan één miljoen inwoners - en enkele aangrenzende Wase gemeenten. Eerst werken we aan een basisnetwerk van zo’n 1650 fietsen voor de ganse regio. Gemeenten, bedrijven en organisaties krijgen de mogelijkheid om dat netwerk verder uit te breiden met gewone of elektrische fietsen. 

Om het netwerk uit te rollen, werkt Lantis samen met het Deense Donkey Republic. Hun oranje fietsen vind je al terug in Gent en Kortrijk, maar nog niet op zo’n grote schaal als in de Antwerpse Vervoerregio. Komende maanden moeten de gesprekken met de gemeenten worden opgestart, de infrastructuur geïnstalleerd en de fietsen worden geleverd.

Donkey Republic
Donkey Republic