Pendelproeverij
Pendelproeverij

Test gratis een duurzaam vervoermiddel uit

Ben je de files beu en wil je weten hoe snel je op het werk bent met een speedpedelec? Of hoeveel calorieën je verbrandt op de elektrische fiets? Heb je altijd al eens een plooi- of deelfiets willen proberen in combinatie met het openbaar vervoer of de P+R?

Dankzij de Pendelproeverij kan je als werknemer of inwoner van de Vervoerregio Antwerpen maar liefst vier weken lang gratis proeven van een duurzaam vervoermiddel. 

Voor werkgevers 

Ben je een werkgever in de Vervoerregio Antwerpen en wil je je inzetten voor duurzaam woon-werkverkeer? Met onze Pendelproeverij kan je jouw medewerkers aanmoedigen de auto een maand lang te parkeren voor een duurzaam alternatief. De Pendelproeverij is ook een goede barometer om te peilen naar de interesse voor fietsleasing bij je werknemers. 

Voor gemeenten  

Wil je als gemeente van de Vervoerregio Antwerpen jouw inwoners enthousiast maken om hun kinderen met de bakfiets naar school te brengen? Of hen het voordeel van de elektrische fiets te laten ervaren op weg naar het werk? De Pendelproeverij trekt naar jouw gemeente met een vloot aan (elektrische) fietsen en probeerpassen van het openbaar vervoer en deelmobiliteit. 

Wil je ook deel uitmaken van ons testpeleton?

Nomineer dan hier jouw bedrijf of gemeente, dan nemen wij contact met hen op.  

Uit welke vervoermiddelen kan ik kiezen?

Speedpedelec
Speedpedelec

50 speedpedelecs

Met een snelle elektrische fiets of kortweg de speedpedelec kan je tot maximum 45km per uur rijden. Gemiddeld haal je zo’n 35km/uur, afhankelijk van de weersomstandigheden, verkeerslichten of je conditie. De speedpedelec is interessant voor langere afstanden vanaf 15 kilometer.  

Let wel: om met een speedpedelec te mogen rijden, heb je een geldig rijbewijs A, AM of B nodig en moet je een familiale verzekering hebben die de schade aan derden dekt. Die helm krijg je van ons mee tijdens de testperiode. Bovendien gelden er ook iets andere verkeersregels dan voor een gewone fiets of e-bike. 

10 plooifietsen

Geen stress meer over je aansluiting met het openbaar vervoer. Met de plooifiets leg je moeiteloos je voor- of natraject af. De plooifiets van Brompton is trouwens de Rolls-Royce der plooifietsen: op minder dan 20 seconden vouw je hem in elkaar en hij is de lichtste op de markt.  

10 stadsfietsen 

Hou je het graag retro en hoef je geen elektrisch duwtje in de rug? Dan kan je kiezen voor een klassieke stadsfiets van Gazelle. Old school! 

Plooifiets
Plooifiets
Bakfiets
Bakfiets

75 elektrische fietsen

De elektrische fiets geeft je een duwtje in de rug tot 25km per uur. Die brug over fietsen gaat dan net iets vlotter waardoor je nog steeds fris en monter op je werk aankomt. De elektrische fiets is interessant voor afstanden tot 15 kilometer (verder mag uiteraard ook!).  

5 elektrische bakfietsen 

Je kind(eren) naar school brengen en daarna meteen doorfietsen naar het werk? Dat gaat vlot met een elektrische bakfiets! Geen parkeerstress meer aan de schoolpoort en je kind(eren) zijn er dol op. De elektrische bakfiets van Urban Arrow is het neusje van de zalm onder de bakfietsen en ondersteunt je tot 25km per uur.  

Proefabonnementen openbaar vervoer, P+R’s en deelsystemen 

Benieuwd hoe vlot je met de tram of bus op je bestemming geraakt? Wil je wel eens een deelfiets uittesten? Of combineer openbaar vervoer met deelmobiliteit! Wij hebben voor jou proefabonnementen van De Lijn, Velo, DeWaterbus en de elektrische deelfietsen van Donkey gereserveerd! Leg je toch graag een deel van je traject met de auto af, probeer dan onze P+R’s aan de rand van de stad gratis uit en ga verder met het openbaar vervoer en/of deelfiets. 

Tram
Tram

Wat kost het? 

Als Pendelproever kan je volledig gratis een door jou gekozen vervoermiddel uittesten gedurende 4 weken. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen, is ons je ervaring laten weten in 2 korte bevragingen: eentje kort na afloop van de testperiode en een na een half jaar.

Let wel: enkel werknemers en inwoners van deelnemende bedrijven en gemeenten kunnen deelnemen aan De Pendelproeverij.

Ik ben overtuigd! En nu?

Enkel werknemers of inwoners van deelnemende bedrijven en gemeenten kunnen zich inschrijven. 

Wil jij ook deel uitmaken van ons testpeloton? Nomineer dan hier jouw bedrijf of gemeente, dan nemen wij contact met hen op.  

Nuttige informatie