Hoe werkt het?

Ben je een werkgever in de Vervoerregio Antwerpen en wil je je inzetten voor duurzaam woon-werkverkeer? Met onze Pendelproeverij kan je jouw medewerkers aanmoedigen de auto een maand lang te parkeren voor een duurzaam alternatief. De Pendelproeverij is ook een goede barometer om te peilen naar de interesse voor fietsleasing bij je werknemers. 

Wil je als gemeente van de Vervoerregio Antwerpen jouw inwoners enthousiast maken om hun kinderen met de bakfiets naar school te brengen? Of hen het voordeel van de elektrische fiets laten ervaren op weg naar het werk? De Pendelproeverij trekt naar jouw gemeente met een vloot aan (elektrische) fietsen en probeerpassen van het openbaar vervoer en deelmobiliteit. 

Uit welke vervoermiddelen kan een Pendelproever kiezen?

Speedpedelec
Speedpedelec

50 speedpedelecs

Met een snelle elektrische fiets of kortweg de speedpedelec kan je tot maximum 45km per uur rijden. Gemiddeld haal je zo’n 35km/uur, afhankelijk van de weersomstandigheden, verkeerslichten of je conditie. De speedpedelec is interessant voor langere afstanden vanaf 15 kilometer.  

Let wel: om met een speedpedelec te mogen rijden, heb je een geldig rijbewijs A, AM of B nodig en moet je een familiale verzekering hebben die de schade aan derden dekt. Een helm krijg je van ons mee tijdens de testperiode. Bovendien gelden er ook iets andere verkeersregels dan voor een gewone fiets of e-bike. 

10 plooifietsen

Geen stress meer over je aansluiting met het openbaar vervoer. Met de plooifiets leg je moeiteloos je voor- of natraject af. De plooifiets van Brompton is trouwens de Rolls-Royce der plooifietsen: op minder dan 20 seconden vouw je hem in elkaar en hij is de lichtste op de markt.  

10 longtails

Een fiets die stuurt als een gewone fiets maar waarmee je toch vlot twee kinderen, een kind en wat bagage of een hoop spullen vervoert? De longtail kan het allemaal! Deze fiets met lange achterkant is nieuw in ons assortiment sinds 2024 en sindsdien erg gegeerd.

10 stadsfietsen 

Hou je het graag retro en hoef je geen elektrisch duwtje in de rug? Dan kan je kiezen voor een klassieke stadsfiets van Gazelle. Old school! 

Plooifiets
Plooifiets
Bakfiets
Bakfiets

75 elektrische fietsen

De elektrische fiets geeft je een duwtje in de rug tot 25km per uur. Die brug over fietsen gaat dan net iets vlotter waardoor je nog steeds fris en monter op je werk aankomt. De elektrische fiets is interessant voor afstanden tot 15 kilometer (verder mag uiteraard ook!).  

5 elektrische bakfietsen 

Je kind(eren) naar school brengen en daarna meteen doorfietsen naar het werk? Dat gaat vlot met een elektrische bakfiets! Geen parkeerstress meer aan de schoolpoort en je kind(eren) zijn er dol op. De elektrische bakfiets van Urban Arrow is het neusje van de zalm onder de bakfietsen en ondersteunt je tot 25km per uur.  

Proefabonnementen De Lijn, P+R’s en DeWaterbus 

Vlotter onderweg? Dat doen Pendelproevers door te combineren! Mix en match de fiets, openbaar vervoer, P+R's of deelmobiliteit met elkaar!

De Lijn

De tram of bus uittesten voor jouw woon-werkverkeer, al dan niet in combinatie met een (deel)fiets, kan perfect dankzij de 10 gratis ritten van De Lijn. De Pendelproevers die dat wensen, ontvangen een digitale voucher met een code die werkt via de app of de website van De Lijn. Wil je weten welk traject voor jou interessant kan zijn? Kijk dan op de routeplanner van De Lijn

P+R

Parkeer je auto in één van de Park en Rides aan de rand en leg je laatste kilometers af met de tram, bus of (elektrische) deelfiets. Wist je dat de P+R's zijn uitgerust met elektrische laadpalen en beveiligde fietsenstallingen? Als Pendelproever geef je jouw nummerplaat op en kan je een maand lang gratis parkeren.

DeWaterbus

Met DeWaterbus kan je jouw eigen fiets of een deelfiets van Donkey Republic of Velo mee aan boord nemen. Als Pendelproever ontvang je een fysiek pasje om een maand gratis te pendelen over 't water.

Tram
Tram
Donkey elektrische deelfiets
Donkey elektrische deelfiets

Proefabonnementen deelfietsen

Donkey Republic

Werknemers van een bedrijf in de Antwerpse Vervoerregio kunnen met Donkey Republic een maand lang gratis een (elektrische) deelfiets uittesten voor woon-werkverkeer. Ze ontvangen een unieke Pendelproeverijcode om de gratis testperiode te verzilveren in de app. Benieuwd hoe het werkt? Test nu al gratis uit  

Velo

Werk je in de stad Antwerpen en wil je de laatste kilometers naar je werk met de fiets afleggen? Dan zijn de deelfietsen van Velo misschien iets voor jou! Als Pendelproever ontvang je van ons een unieke code die je kan verzilveren voor een gratis maandabonnement op Velo.

Doe zoals Uitgeverij Van In & doe mee met de Pendelproeverij

Alle voordelen op een rijtje: 

  • Gratis proeven van duurzaam woon-werkverkeer
  • Elke Pendelproever vult ​twee korte bevragingen in. ​(vlak na testperiode + 6 maanden erna)
  • De proefperiode duurt ​vier weken.
  • Schade en diefstal verzekerd? Check!

Nuttige informatie

Ik ben overtuigd! En nu?

Enkel werknemers of inwoners van deelnemende bedrijven en gemeenten kunnen zich inschrijven. 

Wil jij ook deel uitmaken van ons testpeloton? Nomineer dan hier jouw bedrijf of gemeente, dan nemen wij contact met hen op.  

Banner partners Pendelproeverij
Banner partners Pendelproeverij