Bij Lantis krijgen we dingen voor elkaar. Dat doen we door nauw samen te werken in geïntegreerde teams. Vergeet de idee van een bouwheer die mijlenver van de aannemer of studiebureaus verwijdert zit. Wij kruipen onder één dak en omarmen tegelijk de flexibiliteit om afwisselend van thuis dan wel vanuit onze stek in The Beacon of de Werfkeet te werken. Zo krijgen we meer gedaan én blijft werk en privé mooi in balans.

The Beacon: een inspirerende ontmoetingsplaats

Een schoon uitzicht op de Schelde? Dat is niet de enige troef van onze stek in innovatiehub The Beacon. De veelzijdige werkruimtes maken het de perfecte ontmoetingsplaats. Brainstormen met je team in één van de vergaderzalen, informeel van gedachten wisselen op een bankje, je laptop openslaan in de bistro of over een kop koffie de laatste ontwikkelingen bespreken, ruimte genoeg om samen aan de slag te gaan! Wil je toch even niet gestoord worden? Dan zijn er altijd nog de focusboxen. En dat uiteraard allemaal in een duurzaam kader. Denk: vergaderzalen met akoestische wanden uit gerecycleerde PET-flessen en groene wanden uit bamboe. Plastic flesjes houden we buiten met een waterinstallatie waar je een glaasje plat of bruis kan tappen. Ook een gratis en gezond sapje kan je altijd krijgen. 

Werfketen: met aannemers onder één dak 

Samen met de aannemer onder één dak? Dat is een heel bewuste keuze. Zo kunnen we als één team onze schouders onder projecten zetten. Op Linkeroever gingen we bijvoorbeeld voor een op maat gemaakte werfkeet. In de ene vleugel zitten Lantis en SWECO, in de andere vleugel zitten Rinkoniên en Arcadis, het studiebureau van de aannemer. Die nabijheid heeft veel voordelen. Informeel overleg? Doe je zo. Zit je met een vraag? Dan stap je gewoon naar je collega aan de overkant. En dan is er natuurlijk de menselijke factor. Je komt elkaar tegen in de gang en eet al eens samen in de refter. Dat maakt de afstand meteen een stuk kleiner.

“Als je samen aan zo een groot project werkt, is communicatie per mail niet altijd efficiënt. Even op de ander kunnen afstappen doet dan wonderen.”
 

 Anthony Casteels, projectdirecteur Linkeroever, Rinkoniên