Walk the talk. Dat mag je bij Lantis letterlijk nemen. We bouwen niet alleen de infrastructuur om duurzamer op pad te gaan. Als baanbrekende werkgever  zetten we onze collega’s ook effectief anders op weg. Dat houdt in? Minder verplaatsingen, vaker fietsen, meer gebruik van deelsystemen of openbaar vervoer en een groen wagenpark. Zo geven we bij Lantis het goede voorbeeld en dragen we bij aan de modal shift.

Hybride telewerk  

De slimste verplaatsing? Dat is nog altijd geen verplaatsing. Daarom trekken we volop de kaart van hybride werken. Dat is maximaal afwisselend van thuis en op kantoor werken. Daarvoor krijg je de nodige digitale communicatiemiddelen, tools en ondersteuning zodat je comfortabel vanop afstand kan werken. 

Mobility as a service 

Gaan we op weg, dan doen we dat zoveel mogelijk op een duurzame manier. Reeds voor de coronacrisis kwam al 60% van de collega’s met de fiets naar het werk en stapte slechts één op vier nog in de wagen. Aardig op weg dus, maar met een reeks stimulerende maatregelen willen het aandeel alternatieve verplaatsingen nog verder omhoog krijgen.

We promoten alternatieven zoveel het kan. Leasefietsen? Check. Fietsvergoeding? Check. Terugbetaling van abonnementen voor het openbaar vervoer en deelsystemen? Check. Via de mobiliteitsapplicatie Skipr vlot verschillende modi combineren en betalen? Check!

Elektrische bedrijfswagens

Toch een bedrijfswagen nodig? Dan is dat bij Lantis een CNG-, hybride of elektrische wagen. De tijd van diesel- en benzinewagens is echt voorbij. Parkeren op kantoor? Dat kan, maar slechts een beperkt aantal keren. Zo proberen we je aan te zetten om niet altijd de auto te nemen. Dan maar liever de wagen inruilen voor een mobiliteitsbudget? Dat kan ook. Behoorlijk wat Lantis collega’s gingen hier al op in.  

“De mindset is op korte tijd aanzienlijk veranderd. Medewerkers zien de bedrijfswagen niet meer als een statussymbool, maar als een noodzakelijk middel om zich te verplaatsen .”

Caroline Vanwanseele, HR-verantwoordelijke Lantis

Werken bij een baanbrekende werkgever?

Ontdek onze vacatures!