Als bouwheer van de Oosterweelverbinding is Lantis verantwoordelijk voor het meest unieke infrastructuurproject binnen België en ver daarbuiten. Lantis zal de mobiliteit in en rond Antwerpen verbeteren en leefbaarheidsprojecten realiseren die een positieve impact hebben op de huidige én de toekomstige generaties.

Elke dag geven vele handen en knappe koppen het beste van zichzelf om het complexe Oosterweelproject te realiseren. Want grootste dingen realiseren, dat lukt alleen samen. Stap voor stap transformeren Lantis en de verschillende aannemersconsortia de omgeving waarin we wonen en werken. Daarbij treedt Lantis op als bouwheer of opdrachtgever en nemen de aannemers - die zich tijdelijk verenigd hebben - de bouw van een onderdeel van de Oosterweelverbinding op zich.

Lantis wilt jong talent de kans geven om dit unieke infrastructuurproject van binnenuit te leren kennen. Wij bieden diverse stageplaatsen aan waarvoor studenten zich kandidaat kunnen stellen. Hieronder een oplijsting van de stageplaatsen die wij in het academiejaar 2022-2023 aanbieden.

Inhoud stages:

OMGEVINGSMANAGEMENT

 • Wat is maatschappelijke verantwoord op het vlak van hinder? Met andere woorden wat kan een mens verdragen op het vlak van werfhinder of op het vlak van mobiliteit…

OPERATIONS

 • Notulist, verslaggeving voor één van onze deelprojecten. Deze stage geeft je de mogelijkheid om de praktijk te leren kennen.
 • Opmaak van draaitabellen en een dashboard voor de opvolging van de kosten binnen een deelproject. Deze stage is gelinkt aan cost control, cost assurance, kosten en ramingen. Je biedt in deze stage ondersteuning aan het team projectbeheersing.
 • Een stage omtrent het actualiseren van risicomaatregelen.
 • Het opmaken van een handboek mbt. verworpen kosten.
 • Meelopen als waarnemer op een werf. Deze stage geeft je de kans om meer te leren over de rol van een bouwheer op een grote werf.
 • Een stage omtrent het thema tunnelveiligheid. Het onderzoeken/oplossen van enkele onderzoeksvraagstukken hieromtrent.

CORPORATE

 • IT: “Naar een geïntegreerd duurzaamheidsverhaal binnen Lantis.” Lantis is op zoek naar een aanpak om de bedrijfsactiviteiten/werfactiviteiten/werkzaamheden op een meer gestructureerde en holistische manier te

  verduurzamen.

  Er is vraag naar een kader dat toelaat om duurzaamheid als basisprincipe voor de uitvoering van de werken mee te nemen en in te bedden in het DNA van Lantis. Concreet wil Lantis een toetsingskader ontwikkelen dat inzicht biedt in het huidige prestatieniveau van Lantis op vlak van de belangrijkste duurzaamheidsthema’s en dat bijkomstig inzicht biedt in de verbetermogelijkheden en noden.

 • HR: Een vergelijkende studie omtrent diverse ATS-tools (Applicant Tracking Systemen) die op de markt zijn en hieromtrent een advies formuleren.

Wie zoeken we?

 • Afhankelijk van het onderwerp zijn we op zoek naar master studenten met een achtergrond in Ingenieurswetenschappen, Economische wetenschappen, Mobiliteitswetenschappen, Communicatiewetenschappen, Psychologie of IT.
 • We zoeken studenten die leergierig zijn en over voldoende maturiteit beschikken om zelf met vragen aan de slag te gaan.

Wat heeft Lantis jou te bieden?

 • Je krijgt de kans om een kijkje te nemen achter de schermen bij de bouwheer van het meest unieke project van het moment.
 • Je kan samenwerken met een team van gepassioneerde en gemotiveerde mensen.

Wie weet klikt het zó goed dat we je na je stage een contract aanbieden. Hopelijk tot snel!