Afwerking P+R Luchtbal kan van start

23/09/2020

Afwerking P+R Luchtbal kan van start

Het dak van Park and Ride Luchtbal  is klaar. Aannemer Antwerpse Bouwwerken voerde daarvoor gisteren het laatste betonstort uit. Komende maanden start de aannemer met de verdere afwerking van het gebouw en het plaatsen van de technieken. Voor de zomer van 2021 gaat de parking open en krijgt Antwerpen er in het noorden van de stad een belangrijk overstappunt bij.  

Ring van Park and Rides rond de stad 

Park and Ride Luchtbal is één van de Park and Rides die Lantis rond Antwerpen bouwt. Daarmee stimuleert de bouwheer van de Oosterweelverbinding weggebruikers om op een duurzame manier de laatste kilometers naar het stadscentrum af te leggen.

 

500_luchtbal-driesluyten15.jpg

Licht, comfort en multifunctionaliteit 

De werken aan de P+R startten vorige zomer. Nu, een jaar later, is de dakplaat van de bovenste verdieping voltooid en kan de aannemer zich verder toespitsen op het voltooien van de rijhellingen en de verdere afwerking van de parking. 

De Park and Ride  biedt plaats aan maar liefst 1700 wagens en is met zijn zeven verdiepingen goed voor 66 000 m² aan parkeerruimte. Dat zijn ruim negen voetbalvelden. De 1400 houten dakbalken van elks 3,5 ton geven het gebouw een eigentijdse look. Voeg daar het natuurlijk daglicht aan toe dat dankzij de patio tot diep in het gebouw kan binnendringen en je hebt een aangename ruimte om in te vertoeven. Naast parkeerplaatsen is er net zoals in de grote treinstations plaats voorzien voor commerciële ruimtes zoals bijvoorbeeld een afhaalpunt of hersteldienst. Wat een extra stimulans kan zijn om je wagen hier te parkeren. 

500_luchtbal-driesluyten11.jpg