Elektrische deelfietsen Donkey Republic in ganse Vervoerregio Antwerpen aanwezig

06/12/2022

Netwerk breidt uit naar Vervoerregio Waasland

Elektrische deelfietsen Donkey Republic in ganse Vervoerregio Antwerpen aanwezig

Vier maanden nadat ze voor het eerst hun intrede deden in Antwerpen, zijn de oranje deelfietsen van Donkey Republic ondertussen in de 32 gemeenten van de Antwerpse Vervoerregio aanwezig. De bijna 250 hubs in de gemeenten worden de komende maanden nog verder aangevuld met extra deelfietsen. Ook de Vervoerregio Waasland mag weldra de Donkey deelfietsen welkom heten. Naast Kruibeke komen onder meer Sint-Gillis-Waas, Temse, Sint-Niklaas en Stekene aan bod. 

De locatie van de hubs terugvinden gaat heel eenvoudig via de app van Donkey. Deze tool heb je bovendien ook nodig om een fiets te huren en te ontgrendelen. 

Het gebruik van de Donkeys zit de jongste weken flink in de lift. Lantis en Donkey Republic verwachten dat deze cijfers de komende maanden alleen maar zullen groeien. 

Alles binnen trapbereik 

Steeds meer mensen ontdekken immers de voordelen van elektrisch fietsen. Je bent sneller op je bestemming, je kan makkelijk meer kilometers afleggen dan met een gewone fiets en fietsen is bovendien goed voor je gezondheid. Maar niet iedereen heeft de mogelijkheid om een elektrische fiets te kopen, te huren of te stallen. Dan zijn de elektrische fietsen van Donkey de perfecte oplossing. 

“Met ons netwerk willen we elektrisch fietsen toegankelijk maken voor iedereen. In een stedelijke context zoals die van Antwerpen, waar het woon-werkverkeer kan oplopen tot 10 km of meer, zijn elektrische fietsen de ideale oplossing voor forenzen die de file willen inruilen voor een gezond en stressvrij alternatief”, zegt Erdem Ovacik, namens Donkey Republic. 

In de Vervoerregio zijn de Donkeys bovendien zo geplaatst dat je ze ook makkelijk kan toevoegen als deel van je route. Zo kan je een Donkey naar het station nemen, waar je overstapt op de trein. Of je rijdt met de auto naar een Park and Ride, waar een Donkey op je wacht voor de laatste kilometers richting de stad. 

Uitbreiding basisnetwerk 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De meest recente cijfers tonen dat de deelfiets steeds meer ingeburgerd raakt in Vlaanderen. Met een basisnetwerk van 1.650 elektrische deelfietsen van Donkey Republic zorgen we ervoor dat ook de langere woon-werkafstanden een haalbare kaart zijn. Die 1.650 willen we de komende jaren verder laten groeien. Bij deze dan ook een heel warme oproep naar bedrijven en gemeenten om het basisnetwerk verder uit te breiden. Zo zetten we samen onze schouders onder het halen van onze modal shiftdoelstellingen waarin deelmobiliteit van essentieel belang is.” 

Koen Kennis, voorzitter Vervoerregio Antwerpen: ‘Als ik zie ik hoe dit project gedragen wordt door steden, gemeenten en bedrijven, zelfs over regio- en provinciegrenzen heen, dan denk ik dat iedereen die hieraan meewerkt trots mag zijn.’

500_europascaleup.jpg