Gezocht! 1650 namen voor oranje ezels

13/06/2022

Gezocht! 1650 namen voor oranje ezels

Nog een tweetal maanden en dan zal je ze zien verschijnen in de 32 gemeenten van de Vervoerregio Antwerpen: de oranje elektrische deelfietsen van het Deense Donkey Republic. De voorbereiding van de komst van dit gloednieuwe deelfietssysteem is ondertussen volop aan de gang. En daar hoort ook een zoektocht naar namen voor deze fietsen bij. Jawel! Bij Donkey rijd je niet zomaar op een fiets, je rijdt op een Lucien, een Soraya of een Titus.

Dankzij deze namen zijn onze fietsen op een leuke manier vindbaar in onze Donkey app. Dat is niet alleen handig voor de gebruikers, maar ook voor onze ophalers of herstellers”, klinkt het bij Donkey Republic. De app heb je nodig om een elektrische deelfiets te reserveren. Eens de app geopend kies je op jouw locatie de fiets met de naam die jij het leukst vindt.

Ook jij kan namen noemen

Al deze namen verzinnen doen we liever niet alleen. Ook jij mag jouw favoriete naam doorgeven! Hoe doe je dat? Surf naar https://oosterweelverbinding.be/name-your-donkey en wie weet rijd je binnenkort op een Donkey die jouw gekozen naam draagt.

Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters: “Een kwalitatief aanbod aan deelfietsen is een extra reden om voor de fiets te kiezen, voor elke verplaatsing. Met de elektrische deelfietsen van Donkey Republic maken we fietsen op langere afstanden bereikbaar voor iedereen binnen de Antwerpse Vervoerregio.

Koen Kennis, voorzitter van de Vervoerregio Antwerpen: 'Ik heb mijn keuze al gemaakt: Suske, Wiske, Nello en Patrasche.  Het moet binnenpretjes geven als je straks een fiets ziet rondrijden waarvan je weet dat jij de naam gekozen hebt.'