Lantis zet mee in op het verbeteren van verkeersveiligheid en navigatie

20/12/2023

Lantis zet mee in op het verbeteren van verkeersveiligheid en navigatie

Bij Oosterweel werken we niet alleen hard aan de grootste werf van de eeuw. Lantis, de bouwheer, houdt zich namelijk ook bezig met veelbelovende proefprojecten over slimmere navigatiesystemen en veiliger rijden.

Nieuwe en nauwkeurigere functionaliteiten in routeplanners  

Blijf jij binnenkort tijdens het rijden beter op de hoogte van de meest actuele situaties op de baan, zoals wegenwerken, naderende ambulances, stilstaande voertuigen, en andere gevaarlijke situaties? Met de nieuwe functionaliteiten in de Flitsmeister-app kun je namelijk letterlijk én figuurlijk alle kanten uit. Je krijgt trouwens ook alle belangrijke updates op de baan, zonder dat je navigatie aanstaat. Handig! 

fm-voorbeeld-zonder-navigatie1.png

Rijd je bovendien met een ander voertuig, zoals een vrachtwagen, dan kan je dit perfect aanduiden in de app. De app toont je dan de meest accurate informatie, rekening houdend met jouw voertuigtype. 

Deelnemers aan het project ontvangen via de app ook informatie van slimme verkeerslichten rond Antwerpen (Zwijndrecht en Stabroek). In de app zie je hoe lang je voor een rood licht staat.  

De nieuwe functionaliteiten worden officieel pas opgestart vanaf januari 2024, maar je kan alvast eens een kijkje nemen en je inschrijven! Meer info vind je op Real-time verkeersinformatie (FAQ) 

Zin om deze nieuwe functionaliteiten samen met ons uit te proberen, te evalueren en klaar te stomen voor uitrol in andere systemen? Meld je dan aan via deze link

Een intelligente snelheidsassistent speciaal voor jou 

Deze handige tool zorgt ervoor dat je geen snelheidsboetes in de bus krijgt. Dankzij het slimme systeem, dat automatisch de snelheid van je voertuig regelt op basis van de geldende maximumsnelheid, rij je nooit meer te snel voorbij een flitspaal. 

Naast minder boetes heeft het systeem nog heel wat andere voordelen zoals: een sterkere verkeersveiligheid, een beter milieu en een vlottere verkeersdoorstroming. 

Klinkt interessant? Lees hier meer over het project of stel je kandidaat om de tool uit te testen via deze link
 

thumbnail-image0011.jpg