Nieuw fietspad aan volkstuintjes Merksem

03/08/2023

Nieuw fietspad aan volkstuintjes Merksem

De fietsverbinding tussen de Laaglandlaan en Laarsebaan in Merksem wordt verbeterd. Tussen de Laaglandlaan en de Laarsebaan is eind juli het nieuwe fietspad aan de volkstuintjes opengesteld. Deze route vormt een vlotte, veilige fietsverbinding tussen de noordelijke gemeenten, Ekeren, Merksem en stad Antwerpen.

 

Nieuw fietspad

Momenteel werken we aan de vernieuwing van het fietspad vanaf de Laaglandlaan - Eduard Waghemansbrug tot de Michiel de Swaenstraat. In het voorjaar werden de werken aan de kant van de even huisnummers afgerond en begin september starten de werken aan de oneven kant van de straat

500_230801img-3351.jpg Afwerking

In tussentijd heeft de aannemer niet stil gezeten: het fietspad aan de volkstuintjes is aangelegd. Voordat het fietspad volledig afgewerkt is, wordt de belijning nog aangebracht en verkeersborden geplaatst.

Vlot en veilig langs de Oosterweelwerken

De toekomstige werken aan de Oosterweelverbinding in de buurt van Merksem zullen hinder veroorzaken voor het verkeer dat van en naar Antwerpen rijdt. Daarom werkt Lantis vandaag al een heel gamma aan maatregelen uit om de switch naar een ander vervoersmiddel te stimuleren. Investeringen in betere fietsinfrastructuur maken hier deel van uit. Met deze aanpassingen werken we aan een vlotte fietsverbinding vanuit het noorden van Antwerpen naar de stad en de haven. Fietsers en voetgangers zullen zo de Oosterweelwerken, veilig kunnen passeren. 

De werken zijn na de zomer afgerond. Vanaf het najaar 2023 kunnen fietsers deze vernieuwde verbinding gebruiken.