Park and Rides in Antwerpse rand krijgen extra fietsparking

29/08/2023

Park and Rides in Antwerpse rand krijgen extra fietsparking

De Park and Rides van Massenhoven, Zoersel, Wommelgem en Stabroek Kasteeldreef worden de komende maanden uitgerust met nieuwe fietsluifels. In totaal komen er 400 extra plaatsen bij waar bezoekers hun fiets op een veilige manier kunnen achterlaten. Daarnaast wordt de P+R in Zoersel volledig vernieuwd. Alle parkings blijven tijdens de werken bereikbaar.

De werken gebeuren in opdracht van Lantis, bouwheer van de Oosterweelverbinding. "Met het oog op de werken voor de realisatie van het Oosterweelproject is het belangrijk dat we pendelaars richting Antwerpen een alternatief voor de wagen kunnen aanbieden", zegt Bart Van Camp, directeur Omgeving bij Lantis. "Met veilige parkeerplaatsen aan de rand van Antwerpen bieden we fietsers en automobilisten de mogelijkheid om comfortabel over te stappen op het openbaar vervoer", aldus Van Camp.

Test Lantis-fietsluifel

De fietsluifels die worden opgetrokken, werden de afgelopen maanden getest op de Park and Ride van Massenhoven. De luifels zijn namelijk zo ontworpen dat je er altijd door kan kijken. Ook ’s nachts zijn ze goed verlicht waardoor er extra veiligheid en sociale controle is.

Uitbreiding drie andere P+R

Dit najaar worden ook op de Park and Rides van Zoersel, Wommelgem en Stabroek Kasteeldreef fietsluifels geplaatst. In Zoersel en Wommelgem komen er zo 128 plaatsen voor fietsen bij, , op de Park and Ride Stabroek Kasteeldreef gaat het om 48 plaatsen.

P+R Zoersel "Den Haan"

De Park and Ride in Zoersel wordt bovendien volledig heraangelegd. Naast de fietsluifels wordt er een laadstation van Fastned gebouwd met plaats voor 6 elektrische wagens. Ook de parkeerplaatsen voor wagens worden opnieuw ingericht zodat de parking handiger en veiliger wordt. Er komt ook een Hoppin-punt, een punt waar verschillende soorten vervoer samenkomen en je dus makkelijk van het ene vervoersmiddel op het andere kan overstappen.

Deze werken zullen duren tot en met april 2024. Om ervoor te zorgen dat deze parking ook tijdens de werken bereikbaar blijft, zullen deze in twee fasen gebeuren.

Meer informatie vind je hier: https://www.oosterweelverbinding.be/vernieuwing-bestaande-park-and-rides