Werk mee aan de Oosterweelverbinding: heraanbesteding raamovereenkomst projectsourcing

20/02/2024

Maak onze ambities op de werf van de eeuw mee waar.

Dronebeelden bouwput Scheldetunnel januari 2024

Om de ambities op de werf van de eeuw waar te kunnen maken, zal Lantis haar huidige raamovereenkomst Projectsourcing heraanbesteden. De juiste mensen op de juiste plaats, daar draait het om. En daar kan jij als partner mee het verschil maken.

Het gemeenschappelijk doel van Lantis en haar partners? Tegemoet blijven komen aan de nood die een projectmatige omgeving als Lantis met zich meebrengt, namelijk profielen voor opdrachten beperkt in tijd aantrekken. In dit artikel gaan we dieper in op de inhoud van de raamovereenkomst, het type profielen waar we naar zoeken en hoe je als onderneming kan aanmelden voor deze overheidsopdracht.

De raamovereenkomst: looptijd en profielen

De looptijd van de raamovereenkomst bedraagt vier jaar. Welke profielen Lantis wanneer precies zal nodig hebben en waar ze zullen worden ingezet, staat nog niet vast. Wel kunnen we de expertises van de profielen die gezocht zullen worden alvast meegeven: 

 • IT
 • Technisch management
 • Technisch expert
 • Experten mobiliteit, Omgevingsmanagement en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen 
 • Projectbeheer
 • Kwaliteit en Processen
 • Experten Milieu en vergunningen
 • Juridisch en Aankoop

Aanbesteding via de Openbare Procedure

De aanbesteding van de raamovereenkomst loopt via de Openbare Procedure door middel van aankondiging van opdracht op het e-Procurementplatform.

Elke belangstellende ondernemer kan zich hier kandidaat stellen. Wil je als onderneming in aanmerking komen voor deze aanbesteding? Registreer je dan via het e-Procurementplatform om een offerte in te dienen. In het helpcentrum kan je hier meer details over terugvinden. 

Merk op: De limietdatum en het limietuur voor het indienen van een offerte is vastgesteld op dinsdag 26 maart 2024 om 9u.

Waar kan je terecht met vragen?

Enerzijds is er het forum waar je vragen kan achterlaten, anderzijds voorzien we vanuit Lantis ook een informatiesessie:

 1. Vragen kunnen - tot uiterlijk 10 dagen vóór de limietdatum indiening van de offerte - via het forum gesteld worden. Ga hiervoor naar de publicatie waarvoor je het forum wenst te bekijken, dan zie je in het submenu een knop forum staan. 
   
 2. Op 6 maart 2024 zal via een online informatiesessie toelichting worden gegeven rond de opzet van projectsourcing, de werkwijze van Lantis en de profielen die we zoeken. Schrijf je via deze link in.

Dus … zin om mee te werken aan de realisatie van de Oosterweelverbinding en het volledige Masterplan? Schrijf je dan via het indienen van een offerte in op deze overheidsopdracht. 

We kijken uit naar krachtige, nieuwe samenwerkingen waarin we samen kunnen bouwen aan verbinding!