Als Bouwheer van de Oosterweelverbinding zijn wij verantwoordelijk voor hét meest unieke infrastructuurproject binnen België en ver daarbuiten. Lantis wil niet alleen de mobiliteit in en rond Antwerpen verbeteren en leefbaarheidsprojecten realiseren die een positieve impact hebben op de huidige generatie. Wij willen daarnaast het verschil maken voor toekomstige generaties.

Als Baanbrekende Werkgever doen wij er alles aan om onze medewerkers te begeleiden en verder te ontwikkelen en bieden we hun de mogelijkheid om hun carrière in alle opzichten op een duurzame wijze verder uit te bouwen.

Om die ambitie mee waar te maken, zoeken we een Project Cost Controller binnen het project team.

Voor een groot deel van het Oosterweelproject wordt gewerkt met het zogenaamde ‘New Engineering Contract’ of kortweg NEC, een modelcontract waarin het samenwerkingsmodel centraal staat. Het is een nieuwe manier van “samenwerking en vertrouwen” waarbij de partijen gezamenlijk streven naar de meest efficiënte en effectieve wijze voor de realisatie van het project. Verantwoordelijkheden en risico’s worden daarbij gedeeld.

Een degelijk beheersing van de kosten en het budget als onderdeel van de projectbeheersing is hierbij een essentiële hoeksteen om het nodige comfort te geven bij de projectuitvoering alsook bij de identificatie van opportuniteiten en risico’s. Als project kost analist speel je een belangrijke rol in beheerste realisatie van de Oosterweelverbinding.

Wat houdt de functie in?

Als project cost controller voor de projecten sta je in voor het operationaliseren van het kostenmanagementproces ter ondersteuning aan de projecten. Je bent verantwoordelijk voor het financieel beheer van (een deelproject binnen) de Oosterweelverbinding Rechteroever.

 • Je behoudt het overzicht op het vooropgestelde projectbudget, het verloop van de kosten en de voortgang van de werkzaamheden en informeert de projectleiding over de voortgang en eventuele (potentiële) afwijkingen hiervan.
 • Je verzorgt het nazicht van financiële documenten van de opdrachtnemer, waaronder de prognoses en gerealiseerde kosten, aankoopdossiers, compenseerbare voorstellen, studieopdrachten etc. en toetst of deze overeenkomen met de geactualiseerde planning, kosten en werkpakketten en maakt steeds de terugkoppeling naar de impact op het projectbudget. Je bewaart het overzicht en gaat dieper in op de details wanneer je constateert dat er nadelige gevolgen kunnen zijn voor het project.
 • Je werkt samen met de projectmanagers, ingenieurs en andere belanghebbenden om nauwkeurige financiële prognoses vast te stellen. Indien je afwijkingen detecteert, bespreek je deze binnen het projectteam en geef je advies vanuit een financiële invalshoek. Je maakt proactief voorstellen om huidige processen bij te sturen of kostenbesparende ingrepen te implementeren.
 • Je bent verantwoordelijk voor de financiële afstemming, administratie en rapportage binnen het projectteam, waaronder kostenrapporten, cash-flow prognoses en variantieanalyses.
 • Je bent aanwezig bij het projectbeheersingsoverleg waarin de geactualiseerde planning, kosten en risico’s herbekeken worden en levert vanuit je kennis over het project inhoudelijke feedback over de gerealiseerde kosten.
 • Je fungeert als sparringpartner voor het projectteam en het projectmanagement wat betreft de aspecten rond budget, kosten en prognoses.

Wat verwachten we van jou?

 • Je beschikt over een Bachelor- of Masterdiploma in een technische, financiële of economische richting zoals Industrieel Ingenieur, Handelsingenieur of TEW.
 • Bewezen ervaring in kostenbeheersing of aanbesteding van projecten binnen de bouwsector of een aangetoonde affiniteit met (bouw)-technische materies.
 • Je hebt minstens 4 jaar ervaring in kostenmanagement of in een gelijkaardige functie.
 • Uitstekende analytische vaardigheden en het vermogen om eenvoudige analyses maken van complexe situaties, trends en discrepanties te identificeren.
 • Je bent in staat om vanuit helikopterperspectief naar informatie te kijken en weet daardoor het overzicht te bewaren in een veelheid aan informatie. Informatie structureren en planmatig werken zijn jouw ding.
 • Je hebt een constructief kritische geest en weet anderen op een diplomatische wijze uit te dagen. Business partnering is voor jou dagelijkse kost.
 • Je bent leergierig en een echte zelfstarter met een positieve ingesteldheid. Je bent bereid om de werking va een bouwproject te leren kennen om zo je performance nog een extra boost geven.
 • Je neemt initiatief, bent pragmatisch en je hebt een hands-on aanpak.
 • Je bent een teamspeler die het realiseren van het groepsresultaat hoog in het vaandel draagt. Je communiceert op een transparante en constructieve wijze.
 • Je vindt vlot je weg in Excel en andere MS Office programma’s.
 • Goed begrip van principes, praktijken en softwaresystemen voor kostenboekhouding in de bouw. Kennis van een ERP-pakket, bij voorkeur KPD-WIC en/of andere financiële BI-tools, zijn een pluspunt.
 • Je bent stressbestendig en laat je niet uit het lood slaan door korte deadlines of wijzigende prioriteiten.
 • Je persoonlijkheid sluit aan bij de waarden van LANTIS: Deskundig, Accountable, Gepassioneerd, Samen, Integer en Duurzaam.

Wat mag je van ons verwachten?

 • Je krijgt de kans om mee te werken aan een uniek en maatschappelijk relevant project met een zeer grote visibiliteit.
 • Een boeiende, uitdagende en gevarieerde functie in een dynamisch team met veel autonomie.
 • Een aantrekkelijk salaris met o.a. hospitalisatie- en groepsverzekering, een mooi pakket vakantiedagen, maaltijdcheques en mobiliteitsoplossingen op jouw maat.

Kortom, je gaat aan de slag bij een Baanbrekende Werkgever.

Kunnen wij mét en op jou bouwen?